Rata-ajopäivä Alastaron moottoriradalla perjantaina 12.8.

Tervetuloa R.M. Heinon perinteiseen ratatapahtumaan Alastaron moottoriradalle perjantaina 12.8. Ohjelmassa tuttuun tapaan ensiluokkaista ajo- ja käsittelykoulutusta radalla ja harjoittelukentällä, vapaata rata-ajoa kolmessa ryhmässä, uutuusmallien koeajoja, mehua ja makkaraa sekä tietenkin mukavan letkeää meininkiä. Tule ihmeessä mukaan nauttimaan tunnelmasta vaikket rata-ajoon haluaisi osallistuakaan. Rataharjoitteluun ja ajokoulutuksiin on muodollinen 25 euron maksu, mutta muuten tapahtuma on ilmainen. Vapaassa koeajossa (radan ulkopuolella) mm. BMW, Moto Guzzi, Ducati, 

Rataharjoittelu

Rataharjoittelu tapahtuu kolmessa ryhmässä kokemuksen mukaan. Ryhmää voi myös vaihtaa päivän aikana jos meno tuntuu mukavammalta toisessa ryhmässä. Ykkösryhmän (koulutusryhmä) ajoon sisältyy myös koulutus harjoittelukentällä ennen ohjattuun rataharjoitteluun siirtymistä. Ratajärjestelyistä vastaa MC Muoviluoti ja ajokouluttajina toimivat Moto Survival Finland Ry:n kouluttajat.

Rata-ajolipun hinta on 25 € ja sen voi lunastaa Tampereen tai Espoon myymälästä. Laskun kanssa kotiin postitettuna lipun hinta on 30 €. Tilaukset osoitteesta myynti@rmheino.fi. Ilmoita samalla myös ryhmä johon ensisijaisesti osallistut (ryhmää mahdollista vaihtaa päivän aikana).

Ryhmä 1 - Koulutusryhmä

Ykkösryhmän päivä alkaa käsittelykoulutusella harjoituskentällä jonka jälkeen siirrytään tutustumaan Alastaron moottorirataan ja rata-ajon perusteisiin ajokouluttajien johdolla ja opastuksella. Rata-ajo suoritetaan rauhallisella tahdilla eikä ohittaminen ole sallittua. Tarkoitettu ensisijaisesti motoristeille joilla ei ole aikaisempaa rata-ajokokemusta tai ketkä haluavat kehittää moottoripyöränsä käsittelytaitoja asiantuntevien kouluttajien opastuksella. Ykkösryhmä on täydellinen tapa oppia tuntemaan moottoripyöräsi paremmin.

Ryhmä 2 - Keskiryhmä

Keskiryhmän kuljettajilla on yleensä hieman aikaisempaa kokemusta rata-ajosta. Keskiryhmässä ohittaminen on sallittu suorilla turvallisuusohjeita noudattaen.

Ryhmä 3 - Nopea ryhmä

Nopeassa ryhmässä ajo on vapaata. Ohittaminen on vapaata kaikkialla radalla turvallisuusohjeita noudattaen.

Kaikille ryhmille yhteinen ja pakollinen kuljettajakokous kello 14.30, jolloin käydään läpi yleiset turvallisuus ja toimintatavat rata-alueella.

HUOM! Tarkistathan vakuutusturvasi vakuutusyhtiöstäsi. Rata-ajoharjoittelu tapahtuu omalla vastuulla eikä R.M. Heino Oy korvaa radalla mahdollisesti sattuvia vahinkoja. Tapahtumaan saa osallistua vain pyörällä jossa on voimassa oleva liikennevakuutus.

Varuste-esittelyitä

Tapahtumassa mukana myös Schuberth ja Dainese. Tule tutustumaan huippuvarustemerkkien kamppeisiin niin katu- kuin rata-ajoonkin.

Myynnin aukioloajat

 • Tampere:
  MA
  10-19
  TI-PE
  10-17
  LA
  10-14

 • Espoo:
  MA-PE
  10-18
  LA
  10-14

 • Yhteystiedot:
  0106170600
  myynti.tampere@rmheino.fi
  myynti.espoo@rmheino.fi